Wil je graag de aluminium overkapping prijs weten omdat je van plan bent om de tuin uit te breiden? Het kan een flinke investering zijn, maar het draagt zeker bij aan het woongenot. Het is goed om hierbij te kijken naar de grootte, de opties en de technische aspecten zodat het totale kostenplaatje duidelijk wordt. Dit doe je meestal samen met een deskundig adviseur en om jouw wensen samen te bespreken. In deze blog lees je wat de aluminium overkapping prijs beïnvloedt en geven we je een gemiddelde prijs.

De factoren van de aluminium overkapping prijs

Er zijn twee opties mogelijk om de aluminium veranda prijs vast te stellen. Zo kun je kiezen voor een bevestiging aan de gevel of voor een vrijstaand exemplaar. Wanneer je kiest voor een constructie aan de gevel kun je al meteen geld besparen. Een vrijstaand exemplaar is wellicht mooier, maar kost ook meer. Een andere factor dat de aluminium overkapping prijs beïnvloedt is het model. Kies je voor een standaardmodel dan is het wat simpeler vormgegeven. Dit beïnvloedt natuurlijk niet de functionaliteit. Kies je voor een luxe (duurder) model dan geniet je van interessante extra’s.

De keuze voor het dak

Een andere factor die de aluminium terrasoverkapping prijs beïnvloedt is de keuze voor het dak. Kies je voor een flexibel dak van doek dat je kunt open- en dichtschuiven of voor een vast dak van glas of kunststof? Bij de keuze voor een doek zijn er verschillende doekkleuren aanwezig. Daarnaast wordt de aluminium veranda prijs ook bepaald door de lengte en breedte. Hoe groter en breder, hoe duurder hij wordt. Meestal kiest men voor een model dat de gehele breedte van de woning bestrijkt.

Prefab of maatwerk

Een laatste factor voor de aluminium overkapping prijs is de keuze voor prefab of maatwerk. Prefab betekent dat er standaardmodellen zijn waar je uit kunt kiezen. Heb je speciale wensen, dan kies je meestal voor maatwerk. Bekijk goed je situatie en breng in kaart wat je graag wilt. Ondanks dat prefab in de meeste gevallen goedkoper is, loont het toch om naar de gehele situatie en wensen te kijken. Het kan namelijk zo zijn dat een prefab-oplossing veranderd dient te worden om alsnog aan je wensen te voldoen. Hierdoor neemt de aluminium veranda prijs toe.

De kosten

Er zijn drie opties op een rij gezet voor de aluminium terrasoverkapping prijs. De eerste is de goedkoopste optie met bijvoorbeeld een prefab model van 3 bij 3 meter. Deze is bevestigd aan de gevel en hiervoor betaal je ongeveer €1500 euro. De overkapping wordt kaal geleverd. Wil je toch een luxer model, dan betaal je al snel ongeveer €2000 euro. Heb je liever een luxe vrijstaande prefab van 5 bij 5 meter inclusief elektriciteit, en een prachtig design dan betaal je ongeveer €4500 euro.

De gemiddelde prijs

De duurste optie is een grote aluminium tuinoverkapping van bijvoorbeeld 8 bij 4 meter die op maat gemaakt is. Dit model is van alle gemakken voorzien en je betaalt ongeveer €4500,00 euro. Het is meer een uitbreiding van je huis en je kunt er het hele jaar door gebruik van maken. De aluminium terrasoverkapping prijs kan flink oplopen omdat het materiaal duurder is dan bijvoorbeeld hout. Kijk je naar de gemiddelde prijs dan kun je ervan uitgaan dat 65% van de totaalprijs gaat naar het materiaal. Ongeveer 30% gaat naar de arbeidskosten en 5% voor de voorrijkosten, indien deze gerekend worden.

Aluminium overkapping prijs