Wil jij graag een aluminium overkapping laten plaatsen in jouw tuin? Het ziet er niet alleen modern en stijlvol uit, het zorgt ook voor een stevig dak van het terras. Woongenot staat hierbij natuurlijk hoog in het vaandel en daarom is het belangrijk om een aantal factoren te benoemen die bijdragen aan een aluminium overkapping laten plaatsen. In deze blog vertellen we je meer over het onderhoud, vrijstaand of aan een gevel, de dakbedekking en de prijs. Zo wordt het wellicht eenvoudiger om een keuze te maken voor een geschikte terrasoverkapping.

Het onderhoud van een aluminium overkapping

Een aluminium overkapping laten plaatsen brengt een aantal vragen mee. Hoe is het onderhoud bijvoorbeeld? Deze materiaalsoort is goed bestand tegen roest en vergt nauwelijks onderhoud. Ook heeft het een lange levensduur. Hierdoor kun je lang genieten en hoef je niet bang te zijn dat je dagelijks bezig bent met schoonmaken. Daarnaast is dit materiaal licht in zijn soort en dit zorgt ervoor dat je terrasoverkapping geen zware constructie wordt. De profielen blijven ook nog eens redelijk smal en hierdoor kunnen ze ver uit elkaar staan. Zo geniet je nog steeds van je prachtige uitzicht op de tuin.

Vrijstaand of aan de gevel

Bij een aluminium overkapping laten plaatsen kies je uit twee opties. Zo kun je ervoor kiezen om hem aan de gevel vast te maken of vrijstaand te plaatsen. Hierbij is het belangrijk om eerst naar de ondergrond van het terras te kijken. Is het niet stevig genoeg, dan wordt er een klein fundament van beton geplaatst. Hierin worden de palen vervolgens in vastgemaakt. Daarnaast is er ook een verschil in prijs. Kies je voor een vrijstaande overkapping, dan kost het meestal meer dan een model dat aan de gevel is vastgemaakt.

Polycarbonaat of glazen dakbedekking

Een aluminium overkapping laten plaatsen heeft ook invloed op de afwerking ervan. Zo kun je kiezen voor polycarbonaat, een stevige kunststof waarmee je grote afstanden overbrugt. Maar ook als je wilt genieten van de zon is dit een prima keuze. Het houdt namelijk veel Uv-licht tegen. Een nadeel hiervan is dat als het regent je dit goed hoort op het dak. Het is ook mogelijk om te kiezen voor een glazen dakbedekking. Het voordeel hiervan is dat je kunt genieten van het uitzicht. Het nadeel is dat het al snel warm wordt en je daarom moet investeren in zonwering.

Dakbedekking met doek

Een derde optie voor een aluminium overkapping laten plaatsen is doek. Een mogelijkheid is om een schaduwdoek aan te brengen dat zowel dicht als open kan. Dit oogt niet alleen erg mooi, het zorgt ervoor dat je optimaal van het buitenleven geniet. Zeker bij zonnig weer is deze mogelijkheid optimaal omdat je hem op de gewenste plek kan schuiven. Het enige nadeel is dat het onderhoud iets meer tijd vergt. Je kunt ze met warm water reinigen maar de meeste doeken zijn gecoat zodat ze waterdicht zijn.

De kosten De kosten om een aluminium overkapping laten plaatsen hangt van een aantal factoren af. In bovenstaande alinea’s zijn er al een paar genoemd, maar er zijn er nog een aantal. Zo is het belangrijk om de afmetingen te weten, de fundering en eventuele accessoires. Verlichting, zonwering, elektriciteit zijn voorbeelden waar je aan kunt denken. De kosten beginnen ongeveer vanaf €1500 euro maar kunnen zeker oplopen tot €10.000 euro of meer. Meestal kies je dan voor een luxe tuinoverkapping die van alle gemakken voorzien is.

Heeft u nog vragen? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op.

Aluminium overkapping laten plaatsen